MARIO WITHOUD
(schrijver, dichter en communicatie-adviseur)

MARIO WITHOUD
(schrijver, dichter en communicatie-adviseur)

Mario Withoud (1965) is geboren en getogen in Amsterdam. Op zijn drieëndertigste, de leeftijd dat Jezus aan het kruis stierf, verhuisde hij naar Almere.

Een van beroepskeuzes die Withoud op de Lagere School overwoog was “Swiebertje”. Withoud kon naar het VWO, hij wilde echter naar de LTS. Zo kon hij zelf zijn wagen repareren wanneer hij als vrachtwagenchauffeur met pech stond. Het compromis werd de Mavo. Via de Havo, waar Mario met dichten begon, haalde hij ook zijn VWO diploma. Een rijbewijs heeft hij nooit gehaald.

NIEUWS

Bij ons in Almere:
Mario Withoud

Dichter Mario Withoud (54) schreef een gedicht ter gelegenheid van Bevrijdingsdag. Hij zou dat in Almere voordragen, maar dat ging door de coronamaatregelen niet door. In een vlog voor Bij Ons in Almere kan hij het tóch delen. 

Boeken van Almeerse schrijver gratis te downloaden bij de provincie

Dat het vandaag feest is in Almere, is wel duidelijk. Maar schrijver Mario Withoud had maandagmiddag zijn eigen feestje in Almere. Hij mocht aan het begin van de middag zijn boeken Van Schokland gekomen en Echt Niet Echt overhandigen aan de commissaris van de Koning Leen Verbeek en voormalig gedeputeerde Bert Gijsberts.


Vanaf vandaag zijn die boeken namelijk gratis te downloaden op de website van de provincie.

Dubbele Boekpresentatie

Van Schokland gekomen is een roman die gebaseerd is op historische gebeurtenissen. Het is het ook het verhaal van Flevoland en haar gemeentes in de vorm van een familiekroniek die start in 1825 en doorloopt tot maart 2018. Nu verschijnt er een herziene en uitgebreide versie als e-book bij Uitgeverij Keytree.

Het ook bij Keytree verschijnende 'Echt niet echt' is een toegankelijk e-book, zorgvuldig en afwisselend opgemaakt, geen pagina ziet er hetzelfde uit, met tientallen foto's, illustraties en ander beeldend werk.

Met onder meer verhalen over de al tweeduizend jaar durende vete tussen Almere en Woensel, tegenwoordig onderdeel van Eindhoven. Allemaal echt niet echt.

Het boek is gericht op een breed publiek. De een zal genieten van de humor, de ander van de fantasie, weer een ander waardeert het vakmanschap en de creativiteit die uit het boek spreekt, uit de teksten en de afbeeldingen en de combinatie daarvan. Het is puur vermakelijk en verstrooiend.

Na de presentatie zijn beide e-boeken gratis te downloaden. 

Echte Mensen avondvullend in De Bunker!

Echte Mensen (Hans Timmermans, Leon van Egmond en Mario Withoud) opereert op het snijvlak van gesproken poëzie, electro-akoestische soundscapes en liedjes. Daarbij versterken de poëtische teksten en composities elkaar wederzijds. Het werk van Echte Mensen is zowel tegendraads als hartroerend. Door de intuïtieve samenwerking van deze drie creatieve en ervaren persoonlijkheden ontstaat op het podium een unieke mix. Zelf noemen ze het geen opvoering maar een oproering. 

Cro-magnetron 

Een nummer van Echte Mensen over milieuvervuiling ontstaan door consumptiedrang.Dat nummer, Cro-magnetron mens getiteld,  is te horen en te zien via deze link.


Boekpresentatie

2023

BDD Mario

15/03/2023

Stoepkrijten

14/08/2022

Over Flevolandgesproken

15/01/2018

DOWNLOAD GRATIS
(mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland)

Echt niet echt

Vol foto’s, illustraties en ander werk van verschillende kunstenaars. Met onder meer vermakelijke verhalen over de al tweeduizend jaar durende vete tussen Almere en Woensel, tegenwoordig Eindhoven. Allemaal echt niet echt.

Van Schokland gekomen

In 1825 krijgt de vierjarige Anne te maken met een overstroming op het al zo

armoedige Schokland. Alles wat ze heeft, wordt door de golven verslonden. Bijna tweehonderd jaar later doorstaat Anneke in Lelystad heel andere worstelingen om het bestaan. Een ontmoeting met de Almeerse dichter Maarten Luger verandert haar leven en laat haar nadenken over haar afkomst en haar toekomst. 

De roman Van Schokland gekomen gaat over de strijd om het bestaan, over vooroordelen, eenzaamheid en doorzetten. Over dat wat vroeger gebeurde nog altijd gebeurt. Het is ook het verhaal van Flevoland en haar gemeentes in de vorm van eenfamiliekroniek die loopt van 1825 tot maart 2018.